Sunday, January 4

Sparkling Day....

Assalamualaikum,
Hari ini aktiviti kid cam biasa, kul 10 am bru bgun. Then on9 smpi kul 2pm, pastu lepak bilik smpai petang. Begini lar aktiviti bosan driku sepanjang cuti semester ini. Huhu.. Selepas Maghrib, kid sekeluarga keluar g Giant USJ untuk shopping barang-barang persekolahan. Hik2.. ku masih sekolah ka? Hehe.. Then afta dat, kteorg cari kedai makan. Cari-cari punya cari, x jumpa cuz kedai makan yg kteorg g sume penuh, maklum r, mase tu da pukul 9pm. Then kteorg menuju ke Taipan USJ. At last jumpe gak kdai makan yg x de r ramai sgt. Hik2.. Kami makan di Kayu Nasi Kandar. Nama pun kdai nasi kandar, so, kid makan r nasi kandar die, xkan nk order nasi goreng USA plak kn, rugi ler.. hoho..
Cam bese, nk order nasi kandar kne layan diri. Kid bukannye reti sgt mkn nasi kandar ni. Dlu makan pun kat Penang, Panjang ajar. Hehe.. Thanks Panjang.. kid pun dgn confident ambk je lauk2 die. Sekali dapat bil nasi kandar sahaja RM14.90.. Pergh.. maju gle kid makan mlm td. Nasib bek makan ng family, xde r berat nk kuar duit klu makan sorang. hahah.... Then alang2 makan nasi tu, nasib bek kid mengadap TV dimna pasukan Kedah menentang pasukan Selangor untuk merebut kejuaraan Piala Sultan Haji Ahmad Shah atau dikenali sebagai Piala Sumbangsih. So, dok tgk shok makan tu, team favourite ku Selangor score.. pergh, happy gle r.. Ble nasi di pinggan kid abih je, perlawanan bola tu pun abih untuk first half. Then kami pergi menunggu di depan Summit USJ untuk mengambil Fatin balik dari part time nye.. Sampai umah kid bergegas ke depan TV untuk mengikuti siaran langsung perlawanan bola td. At last, Selangor menang juga akhirnya dengan jaringan 4-1. Agak terkejut sebab jaringan yg begitu besar almaklum r, bermain di tempat atau kubu kuat pihak lawan. Kalau menang tipis tu, boleh kira r, tp tu lar, kemenangan yg amat tidak disangka-sangka. Biasa lar, adat perlawanan, ada yg menang, ada yang kalah. Kid pun dlu, mse musim yg lepas, 3 kali kecewa di stadium shah alam n bukit jalil apabila selangor tewas ditangan kedah. So, kali ni, leh kid katakan rezeki kemenangan kepada pasukan selangor. Tahniah diucapkan kepada pasukan kedah kerana memberi saingan sengit pada perlawanan itu. So, kid rai kan kemenangan pasukan selangor dengan minuman sparkling.. Hik2...
Tahniah Selangor....

2 comments:

. p i s e y . said...

dasat giler bola semalam.haha.4-1.isk.siyan kedah.dah la wat kt kedah kn plawanan?ke aku salah.hahakz.yg nyata sbnrnye bapak ak nk tgk berite kol 9.tgk2 xdek.bola lak siaran live.haha.tue yg jd cerite tgk bola.kalo x,tataw pon.^^

akid said...

tu ler nmenye rezeki, apa-apa pun, kita jgn sombong dgn kemenangan kita. hahaha