Sunday, December 28

Hari yg mnggembirakan..

Assalamualaikum.
Hari ini merupakan antara hari yang menggembirakan bagi diri kid. So, apa yg berlaku ek? Akan kid ctekn segalanya selepas ini. Permulaan hari bermula pada jam 7am. Kid x dpt tidur malam itu sebab memikirkan pertandingan catur bistari ini walaupun pada hakikatnya, keinginan menyertai pertandingan ini adalah suka-suka sahaja. Kid kuar umah tepat jam 7am pgi menuju ke stesen komuter subang jaya. Mama r terpakse jd mangsa antar kid pgi2. hik2. then smpai di stesen komuter mid valley pada jam 8am pgi. so, masih lagi terlalu awal untuk kid berada di pusat beli belah mid valley ini. Kid saja masuk utk usha pe aktiviti atau suasana di dalam pusat mbeli belah pada ketika lot2 kedai masih lag ibelum dibuka. Satu pengalaman baru semasa kid berada di dalam shopping centre ini.
ketika di mid valley 8.30am
Oh ea, kid terlupa nk inform knpa kid berada di mid pada ketika itu. Sebenarnya, tujuan kid berada di mid adalah untuk menyertai pertandingan Catur Bistari peringkat Negeri Selangor dan Wilayah Persekutuan. Pendaftaran bermula pada jam 9am sehingga 10am. Apabila kid siap mendaftar, kid hanya menunggu di ruang legar Mid Valley Exhibition Center(MVEC) seblum menunggu acara taklimat diberikan. Selepas taklimat diberi, kami dibahagikn kepada kumpulan. terdapat 40+ peserta daripada Selangor dan 20+ peserta daripada Wilayah Persekutuan. Acara bermula. Actually kid masih lagi x menguasai sepenuhnya permainan ini. So, kid hanya gamble untuk bermain permainan ini.
semasa pertandingan bermula
Semasa pertandingan- Lebih menggembirakan, kid diumum sebagai peserta pertama daripada kalangan peserta Selangor dan Wilayah yang telah berjaya melompat ke aras Laluan Tijarah dan Jihad Bisnes. Perasaan ketika itu, pergh, sgt bangga, walaupun kid tahu nie merupakan nasib seseorang!
Acara tamat- Ketika ini perasaan gementar menyelubungi diri apabila ada desas-desus mengatakan kid antara peserta yang mendapat aset tertinggi. Ntah lah, klu menang, alhamdulillah, klu x, xde pape pun. hik2..
Acara penyampaian hadiah- Dup dap dup dap dup dap... Bunyi jantungku.. huhuh.. penyampaian hadiah dimulai dengan kategori kumpulan pertama yg layak ke laluan tijarah dari negeri selangor. Harapan untuk membawa pulang hamper ini x kesampaian apabila kumpulan kid x menang, walaupun kid merupakan peserta pertama ke laluan tijarah. Next, kategori kumpulan pertama ke laluan jihad bisnes. alhamdulillah, kumpulan kid menang. Next kategori kumpulan mendapat bisnes amal paling tinggi. dan x kusangka apabila kumpulan kid menang. So, dpt hamper lagi. Next kategori kumpulan aset paling tinggi ketiga. Dan lagi sekali, kid membawa pulang sebiji lagi hamper.. So, total hamper yang kid bawa pulang adalah 3. Mmg unexpected. Tapi tu lar, bak kata Mawi "Saya percaya kepada rezeki". hik2.. Lebih menggembirakan apabila kid diumum sebagai top 12 daripada peserta negeri Selangor yang layak mewakili negri Selangor ke peringkat Kebangsaan yang akan diadakan di PERSADA Johor Bahru apda 9,10,11 Januari ini. Alhamdulillah... Then, tamat lah sudah acara pertandingan ini.

Apabila nak balik...? persoalan mengganggu pemikaran kid. Kid datang seorang diri nek komuter. So, camne kid nk balik sorg2 bawa 3 hamper? Da r berat gle. satu hamper bernilai RM50 - RM250. 3 hamper? kire sendiri..
Nasib bek r, Syed Fauzi a.k.a ji ade kat situ. Die pun join pertandingan ni, tp die x menang pape.. Sedey... So, ak pun tumpang die balik nek keta ke s.alam bersama-sama dengan hamper. Then kid bagi satu hamper kat ji. "Thanks Ji. xde ko, ak xtau nk wat pe da. Nasib bek r ko ade. tq."

antara hadiah hamper - stok 3 bulan
Sebelum balik, kid singgah big apple bli donut. Best gle r. Makanan favourite tu.. hhuhu.... Then sampai2 je umah, kid kpenatan yg teramat ditambah lagi dengan kepeningan mabuk lapar, kid pun terus tumbang sehingga 9pm. Then afta bergayut ng syg, kid pun order ler McD. So, skunk ni kekenyangan mkn McD. Best r hari ni.. :)

Syg suh tdo afta mkn, tp sebb menunggu McD yg smpai kul 1.30, x jd ler tdo awal ler syg.. hik2..
So, kid wat r blog nie. Hik2.. sori~ pasni kid tdo ek..
So, xde pape da nk tulis, Kid mengharap anda yang membaca artikel ini, mendoakan kejayaan kid semasa pertandingan peringkat kebangsaan di Johor nnt. Apa-apa maklumat akan kid updatekn di dlm blog ini.
peace....

2 comments:

PaDy said...

eyt..
congratz..
byk tul stok sos ek..
k..
bley bygkan betape brt nyer..
hehehe

akid said...

hehe.. tu bru sbilangan.. x letak sume sos lgi tu, sbb x muat meja.. hehe