Thursday, April 2

OPKIM Sg Pandan

Assalamualaikum.
Kali ini kid nak share cerita kepada kalian tentang aktiviti yang berlaku pada hari ini.
Ting Tong~~

Alarm hp kid berbunyi pd jam 5.30am. Then, kid bangun dan membuat persiapan diri. Sharp kul 6am, ku tunggu azan n selesaikan solat Subuh. Afta sembhyang, kid call cab untuk menuju ke KL Sentral. Tapi ape kan daya, xde cab pagi tu. Huhu.. kid pun kluar daripada BMI jam 6.15am. Berjalan kaki menuju ke Bas Stop. Agak lama menunggu bas pada pagi itu, almaklum lah, pagi minggu susah skit nk dapat bas. Tunggu punya tunggu, kul 6.45am bru smpai. tu pun bas menuju ke UIA. kid pun nek je r sbb jalan tu sunyi je pagi2. huhu.. smapi UIA 3 mnit kemudian, kid turun n tunggu bas T231 menuju ke Terminal Putra. Then 5 minitlepas tu, bas smpai n kid nek menuju ke Terminal Putra. Smpai di terminal putra pada jam 7am. Rancangan nk kejar KLIA express kul 7am, tp x sempat so nk kne kejar kul 7.30am. then nek putra dari Terminal Putra ke KL Sentral. Satu station melepasi satu station, akhirnya kid tiba di KL sentral kul 7.32am. Dalam hati aduh!! terlepas train KLIA. Tapi kid terus menuju ke kaunter KLIA express.. then kid tanye kul bpe next train berlepas, then minah kaunter tu cakap kul 7.40am. kid tgk jam. skunk baru kul 7.35am. de 5 minit lagi!! pergh, kid cepat2 beli then trus berlari ke train. at last berjaya jugak kid nek train kul 7.40am, bukan pe, setiap pagi die punya trip every 20 minit. so, perancangan kid on time lar..

sedang menikmati keindahan perjalan KLIA express............

Tiba di KLIA selepas 28 minit. then kid terus berlari ke departure area untuk check in. flight kul pada jam 9.10am. Ramai nye org mase tu, agak2 klu nk beratur mmg x sempat. berfikir punya fikir, kid terpandang satu machine self check in. x macam macho plak. kid pun g sane. g sane kid check in sendiri. settle!!!! stil on time.. TQ TQ TQ...
then gate bukak pada jam 8.40am, b4 nk tunggu tu, kid jalan-jalan r kat KLIA kejap. Then masuk ke kawasan departure area.

flight berlepas pada jam 9.10am...................................................

setibanya di terminal sultan ahmad syah pada jam 9.45am, kid pun lepak n makan pagi di cafe airport sehingga kul 11am. kul 11am kid ambk airport limo menuju ke Sg. pandan waterfall.... setibanya di sg. pandan waterfall, kid terus menuju ke bas BMI tercinta. Sir Roy pun terkejut kid slamat smpai disana. lalala.... smpai2, kteorg pun start aktiviti pembersihan. yang perempuan kne sapu smpah, tp yg lelaki kne angkat kayu balak!! punye ler berat. bayang lar badan ku sebesar ni angkat kayu balak.!! pergh!! huhu..
lepas siap berkemas, kteorg pun nek bukit menuju ke kawasan air terjun. best best best!!!

mandi manda.........................

then afta siap mandi manda. sir roy membawa kteorg ke jom heboh kuantan. kebetulan kteorg wat aktivit kat sne, so, kid pun shopping ler kat situ.. abih RM60.! afta penat shopping then kteorg berangkat pulang menuju keBMI, pada jam 7pm, satu kejadian yang berlaku betul2 depan bmi dimana kemalangan berlaku. bukan salah bas kteorg. then, disebabkan bas bmi antara yang paling hampir dengan kejadian kemalangan di lebuhraya pantai timur, driver pun berhenti, leh kate sume dak opkim turun n tolong mangsa kejadian tu. ksian2... ish ish ish..

selepas mangsa telah dihantar ke hospital, kteorg smbung perjalanan ke rnr termeloh. kid makan ikan patin kat situ.!!! best r, seketul RM7.00. pergh.. masyuk.!!
lepas makan, kteorg karaoke dlm bas n menuju balik ke BMI.
tiba di BMI pada jam 11.15pm.

end....di sg pandan waterfall

di karnival jom heboh kuantan


lepas turun flight di kuantan


dlm flight

dlm klia express

3 comments:

Syaza Izura said...

kenape nek flight sorang2??

akid said...

mse nk g, on the list bas penuh. so kne g sndiri r. saje je...

izas said...

ermm..just nak memaklumkan anda bahawa anda telah ditag..hehe
sila buat klu anda rajin =)