Saturday, January 29

KACA

Apabila Sabtu menjelang tiba, diri i mungkin akan merasa resah kerana terpaksa memikirkan aktiviti yang sesuai untuk dilakukan sepanjang hari itu. Nasib baik pada hari Sabtu 22/1 yang lepas, jadual i penuh dengan aktiviti. Seawal jam 7am i kene bersiap untuk join aktiviti kelab rekreasi yakni waterfall repelling. Best sebab pagi2 tu dapat mandi waterfall. Repelling ni i x turun pun sebab i da malas. Haha. Bukan takut k, tapi sebab i da banyak kali cuba, so, i just datang untuk mandi sungai je.

Program kali ni dak2 masterskill pun join skali, best. Dapat menambah kenalan daripada kolej lain. Time lunch, we all kene masak sendiri guna stail survivor. Best. Walaupun makanan dan peralatan sudah disediakan, cuma just masak je, tapi setelah badan kesejukan, perut mula berirama dan apa-apa makanan di depan mata semua nampak sedap. :) Maaf, xde gambar pada event ini kerana i da banyak post gambar kat waterfall ni pada post-post yg lepas, so, u all boleh search la nnt ek :)

Then pada sebelah petangnya, lepas tiba di BMI, i siap-siap then terus ke terminal putra untuk mencari teksi ke Janda Baik. Rate cab yang dikenakan adalah RM60. Bagi i murah la tu, sebab tempat yang i nk gi ni pun, kena masuk dalam kampung. Kesian gak kat pakcik tu, Tapi xpe la, i tengah penat, so, pertimbangan tu xde. haha... Actually, i join my dad punye event which is ade pgrm KACA kat situ. Apa tu ek?

Pelajar UiTM mungkin tau la kot. Ke Arah Kecemerlangan Akademik yang dibuat di Air Tenang Resort. My dad book satu chalet, so, sambil-sambil i dok ngan family leh r cuci mata jap tengok student-student uitm tgh kem. :p Jahatkn, tapi xpe la, i ni pun masih lagi single, so, boleh la nk survey calon kot-kot ade yang tersangkut. :p

we all stay sane satu malam, n pada hari ahad lepas zuhur tu kteorang balik n my parents anta i balik ke BMI. Seronok sangat dapat mini holiday walaupun x dikatakan holiday. :) K la, da lewat ni. i da mengantuk. later.
sewaktu aktiviti dijalankan
wajah-wajah harapan
semasa aktiviti kumpulan
layout
tentatif

2 comments:

zaty luvlianncezzz said...

club open day

mcm beshhh je

follow!

Shariz Azalea said...

my faculty punya event~~ only selected student will join this prog~~
rasanya KACA tu hanya program utuk my faculty je~~ lain2 faculti rasanya tak tahu KACA tu ape~~